Infrarood & Sauna 2 in 1

Iedereen kent de traditionele sauna, maar wat is nu precies een “INFRAROOD CABINE” ?

Men weet dat warmte op verschillende manieren overgedragen kan worden.  Via direct contact, via een tussenmedium (water, licht, olie) of via straling.

De bekende sauna geeft warmte af via de lucht.  De oven in de sauna verwarmt de lucht en de lucht op haar beurt weer de personen en de wanden van de cabine.

De infrarood cabine werkt volgens het principe van straling.  De stralers verwarmen de personen en de wanden van de cabine.  Doordat deze objecten op hun beurt de warmte afgeven wordt de lucht verwarmd en stijgt de temperatuur in de cabine.

De Thermen Saunabouw heeft nu een alternatief ontwikkeld en beide systemen succesvol samengebracht in één cabine nl. de INFRAROOD SAUNA.

In de infrarood sauna worden alle positieve eigenschappen van de traditionele Finse sauna en de nieuwe ontwikkeling op het gebied van de infrarood cabines verwerkt tot een compleet geheel.  Beide systemen zijn apart te besturen ; u kiest of voor een saunabad of voor een infrarood bestraling.

Wat doet infrarood voor ons lichaam ?

De korte golf-infraroodstraling verbeteren de bloedsomloop en bevorderen de bloedtoevoer naar de lichaamsoppervlakte.  De verbeterde bloedcirculatie gaat samen met een verwijding van de haarvaten in het weefsel, verhoogt de stof- en energieomzetting in het lichaam en versnelt het opnemen en verdelen van de (bv fotochemische) gevormde substantie op de bloedlymfebaan in het hele organisme.

Via onze huid komen wij in contact met de warmte , opgewekt in zowel de sauna als infrarood cabine.  Met betrekking tot de straling is het zo dat onze huid op straling van verschillende golflengtes verschillend reageert. Sommige golflengtes worden gereflecteerd , andere geabsorbeerd.  Dit absorberen kan op verschillende manieren gebeuren, alleen in de opperhuid of ook dieper in de huid.  De sauna kent dit verschil veel minder.  De hete lucht komt direct in contact met onze huid, dus alleen aan de oppervlakte.

Infrarood is een bron van gezondheid, schoonheid en levenskracht

In onze infrarood sauna’s werken wij met de IRK-infrarood-therathermstralers met een korte golflengte van maximaal 1150nm, wat biologisch een uitstekende spectrale bestralingsverdeling bevordert.  Voor het organisme betekent dit een diepgaande inwerking daar deze stralen door de huid dringen en de verkregen warmte doorstraalt naar dieper gelegen huidlagen, weefsels en organen.  Dit onmiddellijke warmte-effect werd medisch vastgesteld tot ca 5 mm , diep in de spierweefsels.  De bovenhuid en de kiemlaag absorberen echter het grootste deel van deze stralen niet, zodat geen zware huidbelasting ontstaat en plaatselijke oververhitting vermeden wordt.  Het kleine aandeel van de infraroodstralen dat op de bovenhuid voelbaar is , verwerkt enkel een licht en aangenaam warmtegevoel.

Deze infrarood-installatie ingebouwd in uw eigen sauna geeft U een compleet gevoel van ontspanning, gezondheid en welbehagen.

Dit is puur maatwerk !  Aarzel niet om ons vrijblijvend te contacteren voor méér informatie.