Infrarood

Genieten van infrarood

✔ Intense werking en diepgaande opwarming van de spieren
✔ Verlicht spierpijn en artritis
✔ Regulerende impact op bloeddruk en cholesterol

Een infraroodcabine werkt op basis van elektrische stralen met een bepaalde golflengte die op onze huid als warmte ervaren wordt. Temperatuur is bij infrarood dan ook minder belangrijk, we spreken hier eerder over stralingswarmte. Omdat de omgevingstemperatuur in een infraroodsauna lager ligt dan in een klassieke sauna ontstaat er een heel andere beleving . Je kan infrarood en klassieke sauna dan ook moeilijk vergelijken.
Er is geen beter of slechter, alles hangt af van je persoonlijke voorkeur. We adviseren dan ook altijd om beide eerst te ontdekken en ervaren voor je een keuze maakt.

Infrarood cabine, loungezetel of banken

Infrarood kunnen we opsplitsen in korte golfstralen en lange golfstralen.

Korte golfstralen worden beschouwd als zeer therapeutisch omdat ze diep in de huid doordringen. Ze hebben dan ook een helende werking en worden vaak gebruikt in zetels of banken, gericht op rug, schouders en nek. Ook de loungezetels met infrarood zijn een echte aanrader. Dankzij de vormgeving kan je in een heel comfortabele houding ontspannen en tegelijk genieten van de helende werking op rug en nek.

Lange golfstralen worden gebruikt om warmte op te wekken en worden gebruikt in cabines maar ook bv voor terraslampen. Zij dringen zachter door tot het lichaam waardoor de nadruk meer ligt op transpiratie en het afvoeren van afvalstoffen.

Onze infraroodcabines worden steeds volledig op maat gemaakt waardoor we ze kunnen aanpassen aan elke ruimte, zowel wat betreft afmetingen als stijl.

Infrarood gecombineerd in de sauna

Wil je genieten van de warmte van een klassieke sauna maar tegelijk gebruik maken van de helende werking van korte golfstralen in infrarood?
Beide kunnen perfect gecombineerd worden in één cabine. We verwerken de infrarood lampen in de wand of in de banken.

F.A.Q.

Frequently Asked Questions

Dit is een vraag die men zich eigenlijk niet dient te stellen gezien dit eigenlijk 2 totaal verschillende zaken zijn met beiden hun eigenheid, eigenschappen en resultaat bij gebruik.

Inderdaad van lange golf tot korte golf wat een heel groot verschil is in eigenschap gebruik levensduur en kostprijs.

Net zoals de sauna gaan we dit op maat uitwerken en integreren volgens de wensen en noden van de klant.

Hiervoor zijn de korte golf stralers ( A stralers ) het meest geschikt.

Dit is de afgelopen 5 jaar de nieuwe trend in Finland en alle Scandinavische landen.

Je eigen infrarood cabine of relax?

Neem contact met ons op en we plannen binnenkort een afspraak in
om te bespreken hoe we jouw privé wellness kunnen realiseren.

Te Koop — Wellness Appartement in Bredene
This is default text for notification bar