Hammam

De helende warmte van een stoomcabine

✔ Werkt in op de ademhalingswegen dankzij de combinatie van stoom en geur
✔ Verlicht spanning in de spieren
✔ Reinigt de huid en de poriën
✔ Stimuleert de doorbloeding

Waarom kiezen voor een stoomcabine

Een stoombad cabine wordt verwarmd door stoom tussen 40 en 60°.
De vrijgekomen warmte zorgt niet alleen voor een ontspannend effect maar heeft ook een positief effect op het lichaam. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor het spierweefsel ontspant, pijn in de gewrichten afneemt en de huid grondig gereinigd wordt.
 
Zelfs bij griep of verkoudheid kan de stoom voor verlichting zorgen. De neusholte wordt geopend en slijm wordt losgeweekt. Zeker als je gebruik maakt van eucalyptus of munt voel je al snel het effect.
 

Een stoomcabine in huis is in de winter heerlijk om op te warmen als je verkleumd thuis komt. In combinatie met aroma- en/of lichttherapie heb je een echte wellness waar je heerlijk tot rust komt na een drukke werkdag.

Jouw privé stoomcabine, volledig op maat

 
We werken steeds op maat waardoor ook in ruimtes met afwijkende afmetingen een stoomcabine kan gerealiseerd worden.
 
Aan de basis ligt het gebruik van de juiste materialen zodat de stoomcabine waterdicht en dampdicht is. Voor de afwerking kan je kiezen uit verschillende materialen.  Je kan de cabine bezetten met wandtegels, marmer, mozaïek of een ander steenmateriaal, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Glazen wanden zorgen er dan weer voor dat je stoomcabine groter oogt en een luxe, moderne uitstraling krijgt.
 

Een stoomcabine wordt ook vaak gecombineerd met een regendouche zodat je tijdens het stomen kan douchen. Je stoom douchecabine kan je ook als gewone douche kan gebruiken.

 

Hammam

F.A.Q.

Frequently Asked Questions

Voor een stoombad of stoombad douche is er een technische ruimte nodig naast de cabine waar we water, afvoer en elektriciteit nodig hebben.

Dit kan in tegels, mozaïek, stukwerk, Mortex, Tadelakt of Corian.

Een stoombad is over het algemeen voor privé gebruik kleiner dan de sauna omdat we meer gaan zitten dan liggen.

Dit is een veel voorkomende combinatie en ook zeer aangenaam. Met een stoomdouche cabine kan je vlot van het een naar het andere overschakelen.

Volgens ons is een perfecte stoom gemengd met geurinjectie de basis van een goed stoombad vandaar dat de geurinstallatie een standaard in de techniek is inbegrepen.

Je eigen Stoomcabine op maat?

Neem contact met ons op en we plannen binnenkort een afspraak in
om te bespreken hoe we jouw privé wellness kunnen realiseren.